зехтин
1/2 средна глава лук, на кубчета
3 скилидки чесън, счукан
1 с.л. джинджифил
1/2 ч.л. карамфил
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. лют пипер
1/2 ч.л. кимион
1 морков, нарязан на кубчета
1 средно голям сладък картоф (червен картоф), нарязан на кубчета
2 1/2 чаши зеленчуков бульон
1 с.л. сироп от агаве (може и мед)
2 с.л. фъстъчено масло
3 чаши спанак, нарязан
Загрейте зехтина в тенджера на умерен огън. Прибавете лука и задушете за 5 минути. Добавете чесъна и джинджифила и продължете да задушавате още 2 минути. Разбъркайте подправките и оставете за 1-2 минути, докато пуснат аромата си. Прибавете моркова, картофа, бульона и меда и оставете да заври. След това намалете котлона, така че ястието само да къкри. Разбъркайте вътре фъстъченото масло и оставете да се задушава за 15-тина минути. След това прибавете спанака и разбъркайте само докато той се свие на обем. Поднесете в комбинация с варен ориз или с хрупкав хляб.