Ах този лорен, хапнеш ли веднъж цял живот само за него ще говориш, вкуса е още по небцето ми

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ах този лорен, хапнеш ли веднъж цял живот само за него ще говориш, вкуса е още по небцето ми
Ах този лорен, хапнеш ли веднъж цял живот само за него ще говориш, вкуса е още по небцето ми
9670
Ах този лорен, хапнеш ли веднъж цял живот само за него ще говориш, вкуса е още по небцето ми
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този киш Лорен е нещо удивително, ама удивително вкусно

Предлагаме ви рецептата за класическия киш Лорен. Вкусът му не се забравя, тъй като е невероятен.

А сложността му на приготвяне е възможно най-ниска. Ще се справите отлично ако следвате указанията.

 

Само го погледнете и лигите ви ще потекат – уникално вкусен става този наш киш Лорен

Трябват ни 300 грама маслено тесто за пай, една лъжица зехтин, една глава лук, сто грама бекон, една чаша сирене чедър, три яйца, една лъжичка брашно, 300 грама заквасена сметана, половин чаша прясно мляко, черен пипер, сол на вкус.

Първо е необходимо да си загреем фурната за 200 градуса и да намазним леко формата за пая ни. След това в нея си разстиламе масленото тесто като го притискаме добре към стените и дъното на съда. Излишното тесто си го махаме с помощта на ножче.

Върху тестото си постиламе хартия за печене и отгоре му разпръскваме ориз или боб. Това го правим, за да не се надуе прекалено и излишно кората ни. Пъхаме във фурната и печем за около десетина минути до златисто.

После махаме зърната и хартията, и оставяме за още десетина минутки във фурната. Взимаме си после един тиган и в него загряваме зехтина. А после си запържваме нарязаните вече бекон и лук. Сложете ги върху домакинска хартия след това, за да им се отцеди мазнината и да се охладят.

После ги поръсваме върху изпечената кора на нашия киш и разпределяме също сиренето чедър. Намаляваме си фурната на 180 градуса, смесваме и разбъркваме хубаво останалите продукти. С тази смес си поливаме киша и го запичаме.

Достатъчни му са 30-ина минутки, а после го оставяме да се охлади и тогава го сервираме. Ако знаете каква разкошотия е, още от сега ще си оближете пръстите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft