Водата се слага в дълбок съд, прибавят се захарта и маята и се разбърква с дървена лъжица, докато маята се разтвори. Оставя се да набъбне. Щом се надигне и шупне, се добавят млякото, белтъка на яйцето, 2/3 от олиото, солта и всичко се обърква добре. Накрая се прибавя постепенно брашното, като се замесва лепкаво и меко тесто. Оставя се да втасва на топло, покрито с кърпа. С остатъка от олиото се намазват ръцете и от тестото се оформят гевречета. Може да добавите към тестото нарязани маслини, сирене, шунка и пр. - според предпочитанията. Готовите гевреци се нареждат на покрита с хартия за печене тава. Жълтъкът от яйцето се разбива с 1 с.л. олио и със сместа се намазват ачмите. Отгоре се наръсват с ким, морска сол или сусам. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Колкото повече месите тестото, толкова по-меки ще станат гевречетата.