Баба беше готвачка в студентския стол - това е коронната й рецепта, всички студенти я обожавали!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баба беше готвачка в студентския стол - това е коронната й рецепта, всички студенти я обожавали!
Баба беше готвачка в студентския стол - това е коронната й рецепта, всички студенти я обожавали!
56904
Източник: За Жената
Баба беше готвачка в студентския стол - това е коронната й рецепта, всички студенти я обожавали!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баба ми беше готвачка в един студентски стол и по нейните думи това е рецептата, която всички студенти са обожавали. Тя често приготвяше нейния специалитет от 50-те години и за нас, нейното семейство, и наистина мога да кажа, че по-вкусно нещо не съм опитвала в живота си! Кръстих рецептата Студентски кюфтета , но вие може да ги наречете както ви харесва.

Ето необходимите продукти:

Студентски кюфтета

Имаме нужда от:

  • 200 мл кисело мляко
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 150 г кашкавал
  • 200 г брашно

За плънката:

  • 2 глави лук
  • 1 ч.л. кристална захар
  • 500 гр. картофи
  • 1/2 ч. л. сол
  • растително масло

Приготвяне:

Изсипете киселото мляко в дълбока купа.

Добавете содата, солта и разбъркайте с лъжица.

В сместа се изсипва настърган кашкавал и се разбърква.

смес с кашкавал

Снимка: youtube

Пресейте брашното през сито и объркайте всичко.

Замесете тестото на ръка.

Нарежете картофите на кубчета и ги сложете в тенджера с вода.

Посолете, покрийте с капак и гответе 10-12 минути.

Загрейте олиото в тиган и добавете нарязания на кубчета лук.

Поръсете лука със захар, разбъркайте и запържете 3-4 минути на среден огън.

Прехвърлете тестото върху набрашнена маса и го разделете на 10 равни части.

Пасирайте картофите, добавете запържения лук и разбъркайте.

Разстиламе топче тестото с ръце, поставяме плънката в центъра и покриваме с тесто.

тесто с картофено пюре

Снимка: youtube

Загрейте олиото в тиган.

Добавят се оформените плоски "кюфтета" и се пържат на слаб котлон по 1 минута от всяка страна.

картофено кюфте

Снимка: youtube

студентско кюфтеа

Снимка: youtube

Извадете кюфтетата върху хартиена кърпа, за да попие излишното олио, след което може да сервирате.

студентски кюфтета

Снимка: youtube

Желая ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft