Баба ме научи: Откакто разделям месото правилно, готвя по 5 манджи от едно пиле!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Баба ме научи: Откакто разделям месото правилно, готвя по 5 манджи от едно пиле!
325355
Снимков материал: pixabay.com
Баба ме научи: Откакто разделям месото правилно, готвя по 5 манджи от едно пиле!

В бързината ние домакините често прибягваме до замразеното месо, особено пилешко. Купуваме само онази част, която ни трябва: бутчета, гърди, крилца и пр. Оказва се, обаче, че само ако разделим правилно цялото пиле, може да съберем достатъчно материал, за да сготвим не една, а поне 5 манджи! Звучи ви невероятно? Тогава непременно опитайте този прост трик: ще спаси семейния бюджет, ще ви спести време и всички ще са доволни! 

да намали пиле

Как правилно да разфасоваме пилето:

  • Отрежете крилата и бутчетата от трупа - може да ги запечете с ориз или да ги направите на супичка.
  • Отделете месото от гърдите и нарежете на пържолки - правят идеална вечеря за двама!
  • Отделете останалото месо от костите и го смелете на кайма - може да добавите в половината варен ориз и зеленчуци - използвайте за пълнени чушки или кюфтенца.
  • От останалата кайма направете супа топчета, а ако добавите натрошен хляб и варени картофи, може да направите вкусни и питателни пържени кюфтенца.
  • Сварете костите, а бульона използвайте за супа или замразете и дръжте във фризера за по-късно...
 

Какво мислите? Аз лично мисля да пробвам още довечера!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft