Баба я бъркаше цял ден на двора, аз я правя за 2 часа на фурна - най-мързеливата лютеница като от едно време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баба я бъркаше цял ден на двора, аз я правя за 2 часа на фурна - най-мързеливата лютеница като от едно време:
Баба я бъркаше цял ден на двора, аз я правя за 2 часа на фурна - най-мързеливата лютеница като от...
27978
Източник: gotvach.bg
Баба я бъркаше цял ден на двора, аз я правя за 2 часа на фурна - най-мързеливата лютеница като от едно време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В днешно време много малко жени се наемат да правят лютеница - сигурно и вие (ако сте от това поколение) си спомняте как майките и бабите ни я бъркаха с часове на двора, сякаш в някакъв свещен ритуал. Е, кой на днешно време разполага с цял свободен ден? Точно така - никой!

Затова днес ще ви представим рецептата за най-мързеливата лютеница , която се прави за има-няма 2 часа във фурната, а резултатът е също толкова вкусен.

Ето и продуктите за най-бързата домашна лютеница :

Най-мързеливата домашна лютеница

Продукти:

3 кг червени чушки

1 кг домати

1 кг моркови

1 глава червен лук

1 кг патладжани

1 глава чесън

2 с.л. сол

1/2 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. оцет

1 ч.ч. олио

Приготвяне:

Почистете зеленчуците и ги нарежете на парчета. Сложете ги в подходяща тава и ги поръсете със солта и захарта. Налейте олиото и оцета. Сложете всичко в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете 2 часа от завирането на сместа, като разбърквате от време на време.

Готовите зеленчуци пасирайте до получаването на гладка лютеница. Насипете в сухи буркани и охладете. Варете 5 минути, за да се стерилизират бурканите.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft