Баба я забъркваше, когато ни се дояде нещо сладичко: Чудната домашна тортичка с много крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баба я забъркваше, когато ни се дояде нещо сладичко: Чудната домашна тортичка с много крем
Баба я забъркваше, когато ни се дояде нещо сладичко: Чудната домашна тортичка с много крем
988437
Баба я забъркваше, когато ни се дояде нещо сладичко: Чудната домашна тортичка с много крем
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лесна и вкусна тортичка дори и за начинаещи сладкари. Класическата комбинация от сочен блат и заквасена сметана не са оставили още никой безразличен, така че може да разчитате на нея за всеки семеен празник.

Тази сочна торта трябва да престои в хладилника най-малко три часа, а най-добре - за цяла нощ, след което ще се превърне в мека и сочна фантазия. Към основните съставки могат да се добавят захаросани плодове, ядки, сушени плодове и пр..

Продукти:

3 яйца

1 чаша кисело мляко

2 чаши захар

1/2 ч.л.

сода бикарбонат

1/2 ч.л. лимонтузу

2 чаши брашно

500 гр. сметана

2 с.л. какао на прах

Приготвяне:

  1. Смесете киселото мляко, яйцата, 1 чаша захар и разбийте добре. След това добавете брашното на части и угасената в лимонената киселина сода.
  2. Разделете тестото на две части - към едната добавете какаото, оставяйки една трета от него за поръсване на готовата торта. Изпечете два блата в предварително загрята фурна на 200-220 градуса. Необходимото време е около 25-30 минути. Проверете готовността с дървено шишче.
  3. Разбийте сметаната с останалата захар. Намажете с крема охладените блатове, разрязани наполовина.
  4. Поръсете тортата с малко какао и я оставете да попие добре.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft