Баба я забъркваше, когато ни се дояде нещо сладичко: Чудната домашна тортичка с много крем
21 Юли 2016
988437
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лесна и вкусна тортичка дори и за начинаещи сладкари. Класическата комбинация от сочен блат и заквасена сметана не са оставили още никой безразличен, така че може да разчитате на нея за всеки семеен празник.
Тази сочна торта трябва да престои в хладилника най-малко три часа, а най-добре - за цяла нощ, след което ще се превърне в мека и сочна фантазия. Към основните съставки могат да се добавят захаросани плодове, ядки, сушени плодове и пр..
Продукти:
3 яйца
1 чаша кисело мляко
2 чаши захар
1/2 ч.л.
сода бикарбонат
1/2 ч.л. лимонтузу
2 чаши брашно
500 гр. сметана
2 с.л. какао на прах
Приготвяне:
- Смесете киселото мляко, яйцата, 1 чаша захар и разбийте добре. След това добавете брашното на части и угасената в лимонената киселина сода.
- Разделете тестото на две части - към едната добавете какаото, оставяйки една трета от него за поръсване на готовата торта. Изпечете два блата в предварително загрята фурна на 200-220 градуса. Необходимото време е около 25-30 минути. Проверете готовността с дървено шишче.
- Разбийте сметаната с останалата захар. Намажете с крема охладените блатове, разрязани наполовина.
- Поръсете тортата с малко какао и я оставете да попие добре.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари