Баба я наричаше Вълшебната торта: 6 лъжици от това, още 6 от онова и за нула време е готова! Вкусна и лесна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Баба я наричаше Вълшебната торта: 6 лъжици от това, още 6 от онова и за нула време е готова! Вкусна и лесна:
46538
Снимков материал: pixabay.com
Баба я наричаше Вълшебната торта: 6 лъжици от това, още 6 от онова и за нула време е готова! Вкусна и лесна:

Миналия уикенд бях с приятели и тъй като нямах много продукти вкъщи, реших да направя тортата на баба ми , която тя наричаше " Вълшебна торта ". Всъщност това е торта с бисквитено тесто , която се прави много лесно и бързо, но най-голямото предимство й е, че продуктите се мерят с лъжица.

Баба ми не спираше да хвали тази рецепта и казваше на всички: „Слагаш 6 супени лъжици от това, после 6 супени лъжици от онова и е готово за миг.“ Всички се смееха на "подробното" й обяснение, но когато се опитваха да я приготвят, наистина се уверяваха, че става много бързо и лесно. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Вълшебната бабина торта :

вълшебната торта на баба

Вълшебната торта на баба

Продукти за блата: 

6 яйца

6 с.

л. брашно

6 с. л. захар

2 с. л. какао

1 пакетче бакпулвер

100 мл олио

За крема:  

800 гр. обикновена сметана за разбиване

300 гр. маслени бисквити (може и обикновени бисквити)

200 гр. пудра захар

Украсата остава по желание - сложих 250 мл разбита сметана и поръсих с бисквитени трохи. Освен това ще ви трябват: 100-150 мл шоколадово мляко.

Приготвяне: 

Оставете яйцата да се затоплят за известно време на стайна температура. След това ги счукайте в по-дълбока купа (не е нужно да ги разделяте предварително на белтъци и жълтъци) и започнете да ги разбивате леко с миксера. Постепенно увеличавайте скоростта, докато биете. Яйцата трябва да станат на пяна и леко да побелеят.

Добавете 6 супени лъжици захар и продължете да разбивате, докато се разтвори напълно в сместа. Налейте олиото на тънка струйка, отстрани на съда, и разбъркайте с миксера в средата. Олиото постепенно ще започне да се комбинира с останалите съставки. Накрая остава да добавите сухите съставки.

тесто с олио

бисквитено тесто торта

Първо добавете брашното, след това бакпулвера и накрая какаото. Разбийте всичко на най-ниската скорост на миксера, докато сместа стане хомогенна и няма бучки от сухите съставки. Сместа се приготвя много бързо и лесно и трябва да има консистенция на тесто, малко по-гъсто от това за палачинки. Изсипете сместа във форма с гъвкав ринг (диаметър 28 см), предварително застлана с хартия за печене.

тесто във форма

Заравнете тестото и изпечете блата в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете около 20-25 минути, като след изпичане набодете средата на блата с клечка за зъби, за да проверите дали е изпечен. Оставете блата да се охлади във формата, докато стане хладък, след което го залейте с топло шоколадово мляко (1/2 чаша или 1 чаша), за да се напои. Оставете млякото да поеме. През това време пригответе крема.

готов блат торта

За крема:

Сметаната и пудрата захар се разбиват на твърд крем, след което се добавят бисквитите и се разбърква леко с шпатула. Върху хладкия блат се намазва плътният крем и се разпределя равномерно. След това тортата се покрива с найлоново фолио (така че да не опира в крема) и се прибира в хладилник да стегне поне 3 часа.

сметана за разбиване

сметанов крем

След изминалото време украсете тортата по желание. 

торта сметанов крем

Моята препоръка е да разбиете твърд сняг от 250 мл сладка сметана, да я сложите в кухненски шприц и да направите няколко декоративни линии или розички. 

торта със сметана и бисквити

Накрая поръсете с натрошени бисквити. 

торта с бисквити парче

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft