Съгласете се, че най-неприятното и трудно нещо в готвенето е залепването на храната за дъното на тигана. Това може да убие желанието за готвене на всяка домакиня. За щастие ние имаме за вас страхотен трик - как да си направите сами незалепващо покритие буквално на всеки тиган, дори най-стария.
Вероятно вече сте забелязали, че дори незалепващите тигани се влошават с времето, така че този метод е подходящ и за подновяване на незалепващото покритие .
Първо, нека подготвим необходимите компоненти:
- Вода
- Сол
- Масло
И така, какво трябва да направите, за да предотвратите залепването на храната, която готвите, по дъното на тигана?
Поставяме тигана на умерен огън, изсипваме две чаши сол в него и я запичаме при непрекъснато разбъркване за 20-30 минути.
След това изплакваме останалата сол от тигана, изсушаваме го и го намазваме с растително масло, което трябва да се втрие хубаво в повърхността с памучно парче. В това състояние тиганът трябва да престои 24 часа. Накрая внимателно отстраняваме следите от мазнината по тигана с вода.
След тази обработка храната вече няма да залепва по тигана ви по време на готвене. Моля, обърнете внимание, че тази процедура трябва да се извършва на всеки два до три месеца.
Както сами ще се убедите, в процедурата няма нищо трудно. Сега винаги ще си имате под ръка тиган с незалепващо покритие. Този метод е ефективен дори за най-старите съдове. Основното нещо е да не забравяте да повторите процедурата с определената честота.