Бабината бисквитена торта с истински яйчен крем - вкусотия като тази заслужава аплауз:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бабината бисквитена торта с истински яйчен крем - вкусотия като тази заслужава аплауз:
Бабината бисквитена торта с истински яйчен крем - вкусотия като тази заслужава аплауз:
9839
Източник: i-woman
Бабината бисквитена торта с истински яйчен крем - вкусотия като тази заслужава аплауз:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бисквитената торта е най-лесната торта на света, в това няма съмнение. Пакет бисквити, пакетче пудинг на прах и половин литър мляко - в общи линии с това се изчерпват основните продукти.

Ние обаче ще "усложним" малко процеса, за да увеличим десеткратно вкуса на този любим на малки и големи десерт. Предлагаме ви да приготвите Бабината бисквитена торта с варен яйчен крем - несравнимо по-вкусна и ароматна от тази с готов пудинг! Ето необходими продукти:

Бабината бисквитена торта с варен яйчен крем

Продукти:

  • 2 опаковки обикновени бисквити
  • 100 г смлени орехи

За крема:

  • 4 яйца
  • 10 с.л. захар
  • 6 с.л. брашно
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 литър прясно мляко 
  • 1 пакетче масло от 125 грама

Начин на приготвяне:

Първо пригответе крема, като най-напред разбиете яйцата със захарта. След това прибавете ванилията и брашното. Бъркайки непрекъснато, добавяйте на тънка струйка студеното прясно мляко. Разбивайте с миксер, за да не стане на бучки.

Сложете на котлона и варете, докато не се сгъсти кремът, като бъркате непрекъснато, за да не загори.

Когато кремът е готов, свалете го от огъня и след 2-3 минути добавете маслото (трябва да е меко). Бъркайте, докато се съедини с крема.

В правоъгълна тавичка подредете един ред бисквити и ги залейте с част от топлия крем. Подредете втори ред бисквити и пак залейте с крем. Този път поръсете отгоре със смлени орехи.

бисквити с крем

Подредете последния ред бисквити, залейте ги с крем отново.

бисквитена торта с яйчен крем

Приберете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ, за да стегне.

Щом е готова, поръсете отгоре с още натрошени орехи и доукрасете по желание.

бисквитена торта с орехи

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft