Бабината гозба

вход през zajenata.bg
Бабината гозба
admin
Добавена от: admin
69185
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г шарено свинско месо
4 яйца
6 домата
1 глава чесън
2 с.л. олио
щипка захар
босилек на вкус
чубрица на вкус
чесън на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
ситно нарязан магданоз 

Нарежете, след това начукайте не много на тънко свинското месо. Поръсете с черен пипер и намажете със счукан с малко сол чесън. Оставете да се маринова за 1-2 часа. Опечете на скара и след това нарежете на ивици. През това време опечете във фурната 6 цели домата и една средна срязана напречно на две необелена глава чесън. Половинките чесън се поставят със срязаната част нагоре. След като поизстинат обелете доматите, намачкайте или нарежете на ситно. Задушете доматите и опечения, обелен чесън в 2 с.л. олио. Овкусете с щипка захар, сол, босилек, чубрица и магданоз на вкус. Добавете нарязаното месо. Преди свалите от огъня, добавете леко разбитите яйца, разбъркайте няколко пъти докато яйцата леко се стегнат и поднасяте поръсeна със ситно нарязан магданоз и кисело мляко - по желание!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft