Нарежете, след това начукайте не много на тънко свинското месо. Поръсете с черен пипер и намажете със счукан с малко сол чесън. Оставете да се маринова за 1-2 часа. Опечете на скара и след това нарежете на ивици. През това време опечете във фурната 6 цели домата и една средна срязана напречно на две необелена глава чесън. Половинките чесън се поставят със срязаната част нагоре. След като поизстинат обелете доматите, намачкайте или нарежете на ситно. Задушете доматите и опечения, обелен чесън в 2 с.л. олио. Овкусете с щипка захар, сол, босилек, чубрица и магданоз на вкус. Добавете нарязаното месо. Преди свалите от огъня, добавете леко разбитите яйца, разбъркайте няколко пъти докато яйцата леко се стегнат и поднасяте поръсeна със ситно нарязан магданоз и кисело мляко - по желание!
Бабината гозба
16 Май 2012
69185
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари