Има гозби, които някак успяват да устоят на вкусовете през годините и продължават да са актуални. Точно такава сме ви приготвили днес - тази бабина лятна топеница на тиган е нещо, което си струва да опитате.
Бабената лятна топеница на тиган
Продукти:
1 литър доматен сок (пресен или стерилизиран)
4 яйца
150 гр.сирене
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л.захар
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
чубрица - на вкус
магданоз - за поръсване
2 чорбаджийски чушки (по желание)
Приготвяне:
В дълбок тиган (може и тенджера) загрейте малко олио, добавете нарязания на полумесеци лук и запържете до омекване. Поръсете със захарта към края, да се карамелизира лукът. Налейте доматения сок и варите, докато се сгъсти, малко преди това добавяте ситно нарязания чесън. Поръсете с черен пипер, чубрица и сол на вкус, разбъркайте.
Накрая поръсете манджичката с натрошеното сирене, чукнете яйцата и затворете капака на съда. Оставете всичко да се задуши така за 3-4 минути. Премахнете ястието от огъня и поръсете с нарязания предварително магданоз и лютите чушлета.
Да ви е сладко!