2 с. л. мед
1 с. л. оцет
1 ч. ч. захар
3 яйца
щипка сода за хляб
500 г брашно
За яйчено-млечния крем:
6 яйца
12 с. л. брашно
2 с. л. прясно мляко
1 есенция по избор
Медът, оцетът, захарта, разбитите яйца и содата се стоплят на котлона при постоянно бъркане, докато сместа промени цвета си. Сваля се и се изсипва в тавичка, в която е пресято брашното. Замесва се меко, пухкаво тесто, което се дели на 10 топки. Те се разточват на тънки кори блатове и се пекат в набрашнена тавичка една по една. Продуктите за крема се разбиват и загряват на бавен огън при постоянно бъркане. В голяма чиния се редуват блат и крем, като се завършва с крем. По желание може да я украсите с натрошени ядки, кокосови стърготини или натрошени парченца от блатовете. Тортата се поднася напълно охладена.