Парена торта: Сиропира се сама при печенето! Няма по-сочен и вкусен сладкиш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Парена торта: Сиропира се сама при печенето! Няма по-сочен и вкусен сладкиш:
Парена торта: Сиропира се сама при печенето! Няма по-сочен и вкусен сладкиш:
8316
Парена торта: Сиропира се сама при печенето! Няма по-сочен и вкусен сладкиш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мек сладкиш, който със своята сочност се топи в устата. Намерих рецептата в малката тетрадка на баба ми, която е пълна с различни рецепти, прилежно записани на ръка. Този сладкиш бе под името Бабина парена торта - заинтригува ме, така че веднага я изпробвах.

Ще ви трябват само няколко съставки и 15-20 минути, за да смесите съставките, след което изсипете сместа в тава за печене и изпечете. Сладкишът е еднакво вкусен и горещ, и когато изстине. Ето какво ще ви трябва за Бабиния сочен сладкиш :

Бабина парена торта

Продукти:

4 яйца

250 г захар

350 г брашно

2 малки лъжички бакпулвер

щипка сол

70 г масло/маргарин

240 мл прясно мляко

1 ч.л. ванилова захар

пудра захар за поръсване

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте яйцата с бъркалка. Добавете щипка сол, разбъркайте още малко, докато яйцата станат на пяна, след това добавете захарта и разбийте с миксер.

4 яйца

разбити яйца

Когато сместа се хомогенизира, т.е.

захарта започне да се топи, добавете половината брашно, предварително смесено с бакпулвера. Бъркайте, докато брашното се поеме в течността, а втората половина запазете за по-късно.

яйца с брашно

В тенджера сложете млякото да заври, заедно с маслото/маргарина и 1 чаена лъжичка ванилова захар. Когато млякото заври, при периодично разбъркване отстранете тенджерата от котлона и добавете половината от течността към приготвената яйчена смес.

мляко с масло

яйца с брашно

Разбъркайте, след което добавете останалото брашно и накрая останалото мляко. Разбъркайте добре цялата смес, докато стане без бучки, трябва да е с консистенция малко по-гъста от тази за палачинки.

кексово тесто

Застелете тава с размери 32х20 см с хартия за печене и изсипете сместа в нея. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути, докато хване коричка отгоре.

След като се изпече, оставете сладкиша да изстине малко, след което го поръсете с пудра захар. 

бабина вряла торта

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft