Вкусна рецепта на бабина чорбица без месо, която на вкус е като истинска супа топчета! Ще ви стопли приятно през зимата, а чудният ѝ аромат няма да остави никого равнодушен!
Опитате ли я за първи път, не бихте предположили, че в нея няма месо.
Фалшивата супа топчета е отлична, богата и лесна за приготвяне.
Бабина чорбица без месо
Продукти:
1 глава лук
1 червена чушка
200 г нарязано зеле
3 супени лъжици олио
половин кутия белени домати или доматен сок
зелени подправки на вкус
вода
сол
черен пипер
дафинов лист
Съставки за "фалшивите" топчета:
150 г гъби
2 малки багети или земели (хлебчета)
1 яйце
малко прясно мляко
1 супена лъжица нарязан магданоз
масло
сол
галета за сгъстяване
Приготвяне:
Първо нарежете на ситно лука и чушката.
Нарежете и зелето на ситно.
Запържете лука и чушката в загрят тиган с олио за 5 минути.
Добавете нарязано зеле, зеленчуци, вода, сол и черен пипер.
Разбъркайте добре и накрая добавете дафиновите листа.
За топчетата:
Гъбите се нарязват на ситно и се задушават за кратко в олио.
Нарежете хляба на кубчета и ги навлажнете с мляко.
Добавете охладените гъби, яйцата, магданоза и сол.
Разбъркайте и сгъстете с галета.
От сместа оформете малки топчета, които пуснете във врящата супа и варете около 5 минути.
Топчетата са готови, когато изплуват на повърхността.
Накрая добавете нарязани домати и зелени подправки.
Добър апетит!