Бабините гюзлеми

вход през zajenata.bg
Бабините гюзлеми
admin
Добавена от: admin
212882
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша вода
около 800 - 850 грама брашно (толкова колкото е необходимо за средно меко тесто)
1 чаена лъжичка сода
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
200-250 грама сирене
1 яйце
10 -12 супени лъжици мека мас

Содата се разтваря в киселото мляко, добавя се водата, олиото, солта, захарта и всичко се разбърква. Към сместа се прибавя постепенно пресятото брашно и се замесва средно меко тесто, което се покрива с чиста кърпа, оставя се за около час да почине. Тестото се разделя на малки топки. От всяка се разточва кора с дебелина около милиметър. Маже се с мас и се поръсва със ситно натрошено сирене, предварително объркано с яйцето. От края към средата корите се срязват на 3-4 места, без да се достига средата. Краищата се премятат към средата един върху друг, след това още веднъж много леко се поръсват с брашно и се разточват, колкото да се поизтънят получените банички. Пекат се на сач или тиган, предварително загрят и намазан с мазнина.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft