Когато ти кажат бабини курабийки , мигом се сещаш за онзи аромат от детството, който изпълваше цялата къща - ванилия, нежна лимонова кора и вкусът на крехката коричка на курабийките, когато отхапеш! Може ли да се забрави нещо толкова вкусно? Днес ще ви припомним тези вкусни сладки от едно време с рецептата за Бабини курабийки с кисело мляко - най-сполучливата:
Бабини курабийки с кисело мляко
Продукти:
• яйца - 4 бр.
• кисело мляко - 1 ч.ч.
• захар - 1 ч.ч.
• масло - 1/2 ч.ч.
• сода - 1 ч.л.
• брашно - за тестото (колкото поеме)
• аромати - ванилия, настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Тестото се замесва с всички продукти, споменати в списъка по-горе. Оставя се да си почине за около 15 минути и след това идва ред на оформяне на топчетата.
Най-отгоре курабиите се намазват с предварително разбит жълтък и след това обилно се поръсват със захар.
Тези сладки лакомства се пекат в тава, предварително покрита с хартия за печене.
Курабийките се пекат, докато не хванат приятен златист загар. Отнема малко време, а удоволствието, което човек изпитва след това, няма равно на себе си!
Да ви е сладко!