Напукани Бабини курабийки с кисело мляко - мекички, вкуснички, идеални за закуска и просто ей така:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Напукани Бабини курабийки с кисело мляко - мекички, вкуснички, идеални за закуска и просто ей така:
Напукани Бабини курабийки с кисело мляко - мекички, вкуснички, идеални за закуска и просто ей така:
28101
Източник: actualno.com
Напукани Бабини курабийки с кисело мляко - мекички, вкуснички, идеални за закуска и просто ей така:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато ти кажат бабини курабийки , мигом се сещаш за онзи аромат от детството, който изпълваше цялата къща - ванилия, нежна лимонова кора и вкусът на крехката коричка на курабийките, когато отхапеш! Може ли да се забрави нещо толкова вкусно? Днес ще ви припомним тези вкусни сладки от едно време с рецептата за Бабини курабийки с кисело мляко - най-сполучливата:

Бабини курабийки с кисело мляко

Продукти:

• яйца - 4 бр.

• кисело мляко - 1 ч.ч.

• захар - 1 ч.ч.

• масло - 1/2 ч.ч.

• сода - 1 ч.л.

• брашно - за тестото (колкото поеме)

• аромати - ванилия, настъргана лимонова кора

курабии в тава

Начин на приготвяне:

Тестото се замесва с всички продукти, споменати в списъка по-горе. Оставя се да си почине за около 15 минути и след това идва ред на оформяне на топчетата.

Най-отгоре курабиите се намазват с предварително разбит жълтък и след това обилно се поръсват със захар.

Тези сладки лакомства се пекат в тава, предварително покрита с хартия за печене.

Фурната трябва да е загрята на 180 градуса.

Курабийките се пекат, докато не хванат приятен златист загар. Отнема малко време, а удоволствието, което човек изпитва след това, няма равно на себе си!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft