Бабини пърленки на тиган

вход през zajenata.bg
Бабини пърленки на тиган
admin
Добавена от: admin
610502
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
70 мл. олио
около 150 мл. топла вода
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
бучка масло
подправки: сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, сминдух и т.н.
по желание - кашкавал или сирене
по желание - 2-3 скилидки чесън

Брашното се смесва със сухите съставки (сол, бакпулвер, захар) в купа. Добавя се олиото и се бърка, докато се образуват маслени трохи. Добавя се постепенно топлата вода, като се бърка непрекъснато (може да използвате миксер или кухненски  робот), докато сместа се събере на меко тесто, което не лепне. Тестото се оставя в покой 15-тина минути. През това време на котлона се загрява подходящ сух тиган (с незалепващо покритие). От тестото се оформят 6-7 топки, които се разточват или разтеглят с ръце на кръгли дискове (не прекалено тънки) с приблизително големината на тигана. Пърленките се пекат на сух тиган по 2-3 минути от всяка страна, докато добият приятен златисто-кафяв цвят. Още топли се намазват с част от маслото и се ръсят с подправки на вкус (ако желаете, може да направите чеснови пърленки - предварително объркайте маслото с пресования чесън). Може да наръсите и с настърган кашкавал/сирене, докато пърленките са още в тигана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft