Брашното се смесва със сухите съставки (сол, бакпулвер, захар) в купа. Добавя се олиото и се бърка, докато се образуват маслени трохи. Добавя се постепенно топлата вода, като се бърка непрекъснато (може да използвате миксер или кухненски робот), докато сместа се събере на меко тесто, което не лепне. Тестото се оставя в покой 15-тина минути. През това време на котлона се загрява подходящ сух тиган (с незалепващо покритие). От тестото се оформят 6-7 топки, които се разточват или разтеглят с ръце на кръгли дискове (не прекалено тънки) с приблизително големината на тигана. Пърленките се пекат на сух тиган по 2-3 минути от всяка страна, докато добият приятен златисто-кафяв цвят. Още топли се намазват с част от маслото и се ръсят с подправки на вкус (ако желаете, може да направите чеснови пърленки - предварително объркайте маслото с пресования чесън). Може да наръсите и с настърган кашкавал/сирене, докато пърленките са още в тигана.
Бабини пърленки на тиган
12 Януари 2014
610502
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари