Баварски крем
12 Ноември 2012
38333
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Едната чаша захар се карамелизира в тенджера, в която след това се добавя сместа от 1 литър прясно мляко и разбитите жълтъци на 3-те яйца. Добавя се чашата брашно, разтворена на каша (с около 50-60 ml вода) и се разбърква. След като се сгъсти, се отстранява от огъня. Добавя се кравето масло и сместа се разбърква, докато се разтопи маслото и се получи гладък крем. Белтъците се разбиват с миксер с 1/2 чаша захар и се добавят към охладения крем с постоянно разбъркване. Сервира се в чаши като десерт или се използва като крем за приготвяне на домашна торта.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари