Бадемите намаляват глада и от тях не се напълнява!

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Бадемите намаляват глада и от тях не се напълнява!
23050
Снимков материал: pixabay.com
Бадемите намаляват глада и от тях не се напълнява!

Консумацията на бадеми намалява чувството на глад, без да повишава теглото, установиха изследователи.

Учени от щата Индиана откриха, че употребата на 43 грама печени, леко подсолени бадеми намалява глада на участниците в експеримента, увеличава нивата на витамин Е и приема на "добри" мазнини, без да води до напълняване.

43-грамова порция са около 30 бадема. Изследователите направили 4-седмично проучване на последиците от консумацията на бадеми върху теглото и желанието за хранене.

В изследването участвали 137 доброволци с повишен риск от диабет.

Участниците били разделени на пет групи – контролна група, която избягвала всякакви ядки и семена, група, която приемала 43 грама бадеми на закуска и една, която консумирала ядките на обяд. Имало и група, която кприемала бадемите сутрин и друга, която ги консумирала следобед.

Участниците в експеримента не трябвало да спазват други правила, а само да се хранят по обичайния си начин, както и да следват същата физическа дейност, както преди опитите. Резултатите показали, че макар те да приемали около 250 калории на ден под формата на бадеми, те като цяло не приемали допълнителни калории.

"Изследването показва, че бадемите са добър вариант за междинно хранене, особено за тези, които се тревожат за теглото си", заяви ръководителят на проучването д-р Ричард Матис, професор по диетология в университета Пардю. "В това изследване участниците компенсираха допълнителните калории на бадемите, така че дневният им прием на енергия не се увеличи. Те съобщаваха за намален глад и желание за последващо хранене, особено когато бадемите били консумирани като междинно хранене, а не по време на ядене", допълни той.

Преди време беше установено, че бадемите увеличават усещането за ситост както при хората с нормално тегло, така и при хората, страдащи от затлъстяване. Това се дължи на мононенаситените мазнини, протеини и фибри, съдържащи се в бадемите. Предишни изследвания установиха още, че бадемите намаляват опасността от рак на черния дроб заради съдържанието си на витамин Е. Наличието на този витамин в ядките предпазва и от сърдечни заболявания и нарушаване на зрението в напреднала възраст. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft