Бадемови тарталети с бял и кафяв ганаш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бадемови тарталети с бял и кафяв ганаш
Бадемови тарталети с бял и кафяв ганаш
admin
Добавена от: admin
15617
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 голямо яйце
1/4 чаша цели запечени бадеми
1/4 чаша захар
1 ¼ чаша плюс 2 с.л. брашно
1/4 ч.л. сол
1/2 чаша (1 пакетче) студено, несолено масло, нарязано на кубчета с размер около 1 см.
За кокосовия пълнеж:
220 гр. качествен бял шоколад, начупен на едро
1 чаша гъста сметана
2 ¼ чаши неподсладен настърган кокосов орех
1 с.л. бял ром
За шоколадовата глазура и украсата:
60 гр. качествен млечен шоколад, начупен на едро
60 гр. качествен тъмен шоколад (60 - 70% какао), начупен на едро
1/2 чаша гъста сметана
18 цели бадеми, запечени
 

Приготвяне на тестото: В малка купа леко разбийте яйцата; оставете настрана. В купата на кухненския робот с приставката за рязане смелете бадемите със захарта на пулсов режим, докато бадемите са фино смлени. Добавете брашното и солта и отново пуснете на пулсов режим, докато се смесят. Прибавете маслото и разбийте сместа до образуване на песъчинки – около 5-10 бързи пулса. Добавете яйцето и разбийте само колкото тестото да се оформи на топка. Оформете тестото върху плота на топка, увийте го плътно във фолио и сложете в хладилника за поне 1 час или цялата нощ.
Приготвяне на кокосовия пълнеж: Сложете белия шоколад в огнеупорна купа. Загрейте сметаната в малка касерола на умерен огън, докато започне да ври. Залейте със сметаната белия шоколад и оставете за 30 секунди. Бавно разбийте сметаната и шоколада до гладка смес. Покрийте и оставете в хладилника за поне 4 часа или за цялата нощ.
За да сглобите тарта: набрашнете работната повърхност. Разделете тестото на 6 равни части. Разточете всяка на диск с диаметър 14 см. Много внимателно притиснете всеки диск във форма за тарт с диаметър 10 см. и с подвижно дъно.
Сложете формите във фризер за 30 минути. Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Облепете формичките с алуминиево фолио и напълнете всяка до 2/3 от обема й с тежести за пай (или сух боб/нахут/грах). Печете ги за около 15 минути, след това отстранете фолиото и тежестите и печете за още 10 минути, докато станат леко кафяви. Охладете върху кухненска решетка.
Извадете белия шоколадов ганаш от фризера и го прехвърлете в купата на миксера. Бийте сместа на средна скорост, докато започнат да се оформят малки връхчета. Не разбивайте прекалено. Добавете кокоса и рома. Разпределете плънката равномерно между охладените тестени формички, върху всяка тарта сложете по 3 бадема и сложете в хладилник, докато приготвяте глазурата.
За глазурата: сложете шоколада в средна по големина огнеупорна купа. Повторете процедурата с белия ганаш, като смесите сметаната и шоколада. Оставете настрана за 10-тина минути. Извадете тарталетите от хладилника и с лъжица разпределете глазурата равномерно върху всеки тарт. Отново сложете в хладилник, докато глазурата стегне – за 10-тина минути. Тарталетите могат да се съхраняват покрити плътно с фолио в хладилник до 2 дни. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft