Базелска супа

вход през zajenata.bg
Базелска супа
admin
Добавена от: admin
6473
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 с. л. брашно
50 гр. масло
1 глава лук
1 л. телешки, или пилешки бульон
100 гр. сирене Грюер (Gruyère)

Брашното се запича в тиган до златисто кафяво, като се бърка постоянно. Добавя се маслото и се бърка до хомогенизиране. Лукът се нарязва "жулиен" и се задушава няколко минути. Добавя се бульонът студен, като се бърка постоянно. Оставя се да ври 20 мин., като се разбърква от време на време. Супата се сервира топла, в загряти чинии, като се предлага отделно настърганото сирене.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft