Маята се разтваря в млякото. Прибавят се захарта, 2 супени лъжици олио, оцетът, солта, едно по едно яйцата. Всичко се разбърква. Прибавя се брашното и се замесва тесто. Разделя се на 6 топки. Омесват се и се оставят да втасат 20 минути. Разточва се кора. Намазва се с олио. Разточва се втора кора и пак се намазва с олио. Разточва се третата кора и се намазва с олио. Слагат се една върху друга. Всяка кора се намазва с олио, поръсва се със счукани орехи и канела. Навива се на руло и се нарязва на кръгчета с дебелина 5-6 мм. Нареждат се в намазана тава, оставят се малко да втасат и се пекат в умерена фурна. Заливат се със сироп, приготвен от 1 кг захар и 1 л вода и ароматизиран по желание с ванилия и лимонова кора.
Идея: вместо орехи може да използвате друг вид сурови ядки - бадеми, лешници, кашу или шам-фъстък.