Баклава с мая

вход през zajenata.bg
Баклава с мая
admin
Добавена от: admin
7025
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
4 яйца
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет
щипка сол
20 г мая за хляб
0,200 л прясно мляко
0,200 л олио
За пълнежа:
орехи, захар, канела
За сиропа:
1 кг захар
1 л вода

Маята се разтваря в млякото. Прибавят се захарта, 2 супени лъжици олио, оцетът, солта, едно по едно яйцата. Всичко се разбърква. Прибавя се брашното и се замесва тесто. Разделя се на 6 топки. Омесват се и се оставят да втасат 20 минути. Разточва се кора. Намазва се с олио. Разточва се втора кора и пак се намазва с олио. Разточва се третата кора и се намазва с олио. Слагат се една върху друга. Всяка кора се намазва с олио, поръсва се със счукани орехи и канела. Навива се на руло и се нарязва на кръгчета с дебелина 5-6 мм. Нареждат се в намазана тава, оставят се малко да втасат и се пекат в умерена фурна. Заливат се със сироп, приготвен от 1 кг захар и 1 л вода и ароматизиран по желание с ванилия и лимонова кора.

Идея: вместо орехи може да използвате друг вид сурови ядки - бадеми, лешници, кашу или шам-фъстък.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft