500 г фини кори за баница (15 броя)
2 ч. ч. счукани орехи
1 ч. л. канела
1 щипка смлян карамфил
300 г тъмни стафиди, сушени кайсии, сини сливи, смокини и фурми
100 г локум, нарязан на малки кубчета или лимонови резенки
150 г масло
за сиропа:
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
1 с. л. настъргана портокалова кора
50 мл лимонов сок
1 с. л. розова вода, по желание
Смесват се орехите с канелата, карамфила, сушените плодове и локума.
Шест от корите се слепват по две с масло и върху тях се разпределя плънката. Навиват се на стегнати рула. Останалите кори се слепват по три с масло. Върху тях се поставят трите получени рула и се завиват стегнато. Намазват се с масло и се нарязват на пънчета с дебелина 4 см. Подреждат се едно до друго в намазана с масло тава, поливат се с останалото силно сгорещено масло и се пекат 20-30 мин. на 180° С. Охлаждат се.
За сиропа се слагат да заврат захарта, водата с портокаловата кора и розовата вода. Щом поврат 5 мин., се добавя лимоновият сок и се залива изстиналата баклава. Оставя се да постои поне 8 часа.