Баклава с шам фъстък по турски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Баклава с шам фъстък по турски
Баклава с шам фъстък по турски
admin
Добавена от: admin
47802
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца - 2
кисело мляко - 1 ч.ч.
лимони - сока на половин плод
сода - 1 к.л. за хляб
олио - 1 ч.ч
брашно - колкото поеме за меко тесто
нишесте - пшенично
шам фъстък - количество по желание
масло - 125 г
захар - 6 ч.ч. за сиропа
вода - 6 ч.ч. за сиропа

Смесете всички продукти за тестото (първите 6) и започнете да месите с брашно до получаване на меко тесто. Полученото тесто се разделя на 10 топки, а всяка от тях на 6 по-малки топченца, които се овалват в пшенично нишесте. Всички топченца се спелскват и се редят едно върху друго и така започват да се разточват с нишесте до получаване на съвсем тънки и финни кори. Започнете да редите корите в намазнена тава, като между тях поръсвайте със счукан шам фъстък. Нарежете баклавата на парчета, залейте 125 г масло и я залейте. Оставете я да престои на стайна температура за няколко часа. След това я сложете да се изпече за около 30-40 минути на 150 градуса.
Пригответе захарен сироп от 6 ч.ч. захар и 6 ч.ч. вода. Варете сиропа около 20 минути и залейте баклавата (спазвайте принципа студена баклава - горещ сироп, или обратното). От тези продукти се получават 2 тави. Добре е да не използвате ванилия или определена есенция, защото се нарушава оригиналният вкус на баклавата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft