Баклава ФЕРЕРО РОШЕ - няма думи, които да я нахвалят! Неустоима комбинация от печени лешници, шоколад и фини кори:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баклава ФЕРЕРО РОШЕ - няма думи, които да я нахвалят! Неустоима комбинация от печени лешници, шоколад и фини кори:
Баклава ФЕРЕРО РОШЕ - няма думи, които да я нахвалят! Неустоима комбинация от печени лешници,...
3274
Баклава ФЕРЕРО РОШЕ - няма думи, които да я нахвалят! Неустоима комбинация от печени лешници, шоколад и фини кори:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една от най-вкусните баклави, които съм опитвала. За първи път я приготвих за миналата Коледа и се превърна в звездата на вечерята! Наситен и неустоим шоколадов вкус, хрупкави печени лешници и фини кори, пропити с чуден сироп.

Ако сте почитатели на турските сладости, непременно опитайте тази шоколадова баклава Фереро Роше.

Баклава Фереро Роше

Продукти:

  • 500 г кори за баклава

За заливката:

  • 100 черен шоколад
  • 100 г Нутела или друг вид течен шоколад
  • 100 г масло
  • 100 мл олио

За плънката:

  • 300 г печени и нарязани лешници
  • 150 г бисквитени трохи
  • 2 супени лъжици течен шоколад
  • прясно мляко според нуждите

За сиропа:

  • 800 мл вода
  • 500 г захар
  • 2 пак.ванилова захар

И още:

  • 3 супени лъжици разтопено масло

Приготвяне:

Първо направете заливката за корите: Разтопете всички съставки на слаб огън до получаване на лъскава и равномерна смес. Оставете настрана да се охлади, докато приготвите плънката.

шоколадов сос

Сложете нарязаните и запечени лешници в купа за бъркане, добавете смлените бисквити, течния шоколад и малко прясно мляко, колкото да се навлажнят леко бисквитите и лешниците. Най-добре е всичко да се разбърква с върха на пръстите, защото така млякото се смесва най-добре с останалите съставки.

Поставете едната кора върху равна работна повърхност, след което я намажете с няколко супени лъжици от приготвения предварително шоколадов сос (заливка). Сложете няколко супени лъжици плънка равномерно до самия край, след което нагънете кората като щрудел, колкото можете по-стегнато.

лешникова плънка

плънка баклава

Навитата баклава се нарежда в намаслена тава и с остър нож се нарязват рула с дължина 6-7 см. Покрийте цялата повърхност на баклавата с 3 супени лъжици разтопено масло.

сурова шоколадова баклава

Така приготвената баклава се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 40 минути.

изпечена баклава

Междувременно сварете сиропа: Кипнете вода със захарта и ваниловата захар и след като заври, варете още 10 минути.

Изпечената баклава се залива с топъл сироп. Сиропът може да ви се стори твърде много, но не се притеснявайте, баклавата ще поеме целия.

шоколадова баклава парчета

След като баклавата е поела течността и след като е изстинала, се покрива с фолио и се оставя в хладилник, най-добре за една нощ. На следващия ден поднесете баклавата с чаша хубаво турско кафе.

баклава Фереро Роше

парчета шоколадова баклава

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft