Балканска масленица - убийствено вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Балканска масленица - убийствено вкусна
Балканска масленица - убийствено вкусна
admin
Добавена от: admin
59545
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:

300 гр. брашно

вода за меко тесто

малко сол

Плънка:

300 гр. спанак

2 яйца

300 мл прясно мляко

200 мл сметана

100 гр. грис

50 гр. царевично брашно

1 пак. бакпулвер

сол

Замесете меко тесто от брашното, 1/2 ч.л. сол и толкова вода, че да се получи гладко, меко и еластично тесто. Оставете тестото да почине.

Попарете спанака в подсолена вода, отцедете го и го нарежете на ситно. След това го объркайте с яйцата, млякото и половината сметана. Към сместа добавете гриса, царевичното брашно, бакпулвера и солта.

Разточете тестото на лист, малко по-голям от размера на тавата, след което го прехвърлете в намазаната с олио тавичка. Оставете краищата на тестото да висят навън.

След това на дъното върху тестото разпределете плънката и я покрийте с висящите краища на тестото. 

Намажете масленицата с разбито яйце и малко олио, и я печете 25 минути на 180 градуса, след което я извадете и намажете с останалата сметана. Върнете във фурната за още 5 минути, за да хване хубава коричка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft