Бамя яхния
13 Януари 2014
49769
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Бамята се почиствва и измива добре. Лукът се нарязва ситно и се задушава в олиото, като се добавя мъничко вода. Щом омекне, към него се прибавят нарязаните ситно домати. Оставя се да поври 2-3 минути на бавен огън, след което се слага и бамята. Ястието се наръсва с червен пипер и сол на вкус, долива се гореща вода, така че да покрие зеленчуците, и всичко се вари на тих огън до готовност. Най-накрая се прибавя предварително препеченото и размито на кашица с малко вода брашно. Доварява се до готовност, така че яхнията да остане на мазнина. Поръсева се с черен пипер и наситнен магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари