Крем-торта с банани и Тофифи - размазваща вкусотия без фурна и котлон! Райска хапка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Крем-торта с банани и Тофифи - размазваща вкусотия без фурна и котлон! Райска хапка:
Крем-торта с банани и Тофифи - размазваща вкусотия без фурна и котлон! Райска хапка:
15099
Крем-торта с банани и Тофифи - размазваща вкусотия без фурна и котлон! Райска хапка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обожавате торти, но не обичате да печете - тази рецепта е за вас. Днес приготвяме заедно невероятно вкусна бананова торта с карамел , която не само е много нежна и апетитна, но и не е необходимо да се пече. И гостите, и семейството ви ще останат доволни. Банани, карамел, бисквити и шоколад в невероятна комбинация, която ще изкуши и млади, и стари.

Ето рецептата за уникалната бананова торта с карамел, наречена още Пай Баньофи :

Бананова торта с карамел (Пай Баньофи)

Продукти:

150 гр. обикновени бисквитки, стрити на трохи

100 гр. разтопено масло

150 гр. тъмен шоколад, натрошен на парчета

2 супени лъжици високомаслено прясно мляко или по-постна сметана (10%)

1/2 консерва варено кондензирано мляко *

1 опаковка (250 мл) охладена сметана за разбиване

1 опаковка (200 г) заквасена сметана (30%)

2 супени лъжици пудра захар

3 средно големи банана, нарязани на тънки парчета

пай Баньофи

Приготвяне:

Смесете натрошените смлени бисквити с разтопеното масло и разпределете сместа на дъното на форма за печене с пръстен. С помощта на лъжица (или уред за картофено пюре) притиснете равномерно бисквитената маса към дъното и ръбовете на съда. Поставете в хладилника, докато се втвърди, и докато подготвите останалите слоеве.

Поставете парченцата шоколад заедно с млякото (сметаната) в малка тенджера, поставете тази тенджера в друга, по-голяма, в която има вряща вода (внимавайте врящата вода да не опира в горния съд с шоколада). Разтопете при бавно разбъркване. 

Покрийте бисквитената основа с получения шоколадов крем, разпределете равномерно с гърба на лъжица върху цялата площ, без да забравяте краищата. Приберете в хладилника за 5 минути, за да стегне.

Намажете слой карамелено кондензирано мляко върху шоколада и разпределете равномерно. Поставете в хладилника.

Разбийте сметаната, пудрата захар и заквасената сметана, докато масата стане на пухкава, мека пяна. Заделете 1/3 от тази смес и добавете в по-голямата част 2/3 от нарязаните банани. Нанесете сместа с банани върху подготвената основа. Отгоре украсете с разбитата сметана.

Бележки:

* За да направите карамелено мляко, варете консерва кондензирано мляко в тенджера с вода за 2,5-3 часа (консервата трябва да е покрита изцяло с вода). Изчакайте да се охлади, преди да я отворите.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft