Бананова бисквитена торта
4 Декември 2012
226717
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
60 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
450 kcal
Необходими продукти
Двата вида пудинг се разтварят по указанията от опаковката и се прибавят на тънка струйка към заврялото прясно мляко. Кремът се връща на котлона и се оставя да се сгъсти на бавен огън при непрекъснато бъркане. В тортена форма (правоъгълна или кръгла - според формата на блата или бисквитите) се подреждат ред бисквити (или се слага готовият блат), предварително напоени в сока от компота. Отгоре се маже слой от крема и се покрива с кръгчета банан. Покрива се с нов ред бисквити (блат) и крем до изчерпване на продуктите, като най-накрая се завършва с крем. Тортата се слага за 1-2 часа в хладилник, докато стегне кремът. Украсява се с разбитата с пудра захар сметана, сурови ядки, захарни перли, натрошен или разтопен шоколад - според фантазията!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари