Бананова бисквитена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бананова бисквитена торта
Бананова бисквитена торта
admin
Добавена от: admin
226717
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 60 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 450 kcal
Необходими продукти

1л. прясно мляко
8 с.л. захар
1 бр. пудинг на прах Ванилия
1 бр. пудинг на прах Карамел
1 пакет бисквити за торта (или готов блат за торта)
2 банана
1 компот по избор
250 мл. течна сметана + 6 с.л. пудра захар за разбиването й
за украсата: орехи, шоколад, захарни перли и пр. 

Двата вида пудинг се разтварят по указанията от опаковката и се прибавят на тънка струйка към заврялото прясно мляко. Кремът се връща на котлона и се оставя да се сгъсти на бавен огън при непрекъснато бъркане. В тортена форма (правоъгълна или кръгла - според формата на блата или бисквитите) се подреждат ред бисквити (или се слага готовият блат), предварително напоени в сока от компота. Отгоре се маже слой от крема и се покрива с кръгчета банан. Покрива се с нов ред бисквити (блат) и крем до изчерпване на продуктите, като най-накрая се завършва с крем. Тортата се слага за 1-2 часа в хладилник, докато стегне кремът. Украсява се с разбитата с пудра захар сметана, сурови ядки, захарни перли, натрошен или разтопен шоколад - според фантазията! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft