Бананова крем-торта за 10 минути - нищо не вариш, нищо не печеш. Опитай и друг сладкиш няма да погледнеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бананова крем-торта за 10 минути - нищо не вариш, нищо не печеш. Опитай и друг сладкиш няма да погледнеш!
Бананова крем-торта за 10 минути - нищо не вариш, нищо не печеш. Опитай и друг сладкиш няма да...
14555
Бананова крем-торта за 10 минути - нищо не вариш, нищо не печеш. Опитай и друг сладкиш няма да погледнеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фантастично вкусна, освежаваща и изключително семпла  торта с банани и крем , който просто гали небцето. Няма нужда да варите и печете нищо - толкова е лесно! Предлагаме ви уникална рецепта за бананова крем-торта , след която няма да погледнете друг сладкиш:

Бананова крем-торта за 10 минути

Продукти:

350 г кисело мляко

350 г маскарпоне

100 г захар

50 г шоколад или шоколадов чипс

10 g разтворен желатин (приблизително 2 чаени лъжички)

16-18 бишкоти

130 мл прясно мляко

30 мл ликьор Latte Macchiato (по желание, можете да добавите малко кафе или сироп, ако нямате)

2 банана

Приготвяне:

Изсипете желатина в метална купа и налейте 50 мл студена вода. Смесете маскарпонето със захарта до гладка смес. Смесете кисело мляко и шоколадовия чипс (нарязания ситно шоколад).

Залейте набъбналия желатин с 30 мл мляко и разтопете на слаб котлон или в микровълновата фурна.

Оставете желатина да се охлади до стайна температура и го добавете в сместа от кисело мляко. След това съединете двата крема - този с кисело мляко и този с маскарпоне, и разбъркайте.

Пригответе правоъгълна форма с размери приблизително 24 cm x 14 cm и я облицовайте с фолио за свежо съхранение.

Смесете останалото мляко с ликьор, кафе или сироп. Разбъркайте добре.

бишкотена торта

Започнете да подреждате тортата: на дъното на формата сложете слой от потопени в млечния сироп бишкоти, намажете с половината от крема, отгоре подредете нарязаните банани и покрийте с останалия крем.

Оформете втори слой от напоени бишкоти.

вкусна торта с бишкоти

бананова торта с бишкоти

Готовата торта се покрива със стреч фолио и се държи в хладилника за 3-4 часа (за предпочитане през нощта). Когато тортата стегне, отстранете прозрачното фолио, нарежете и сервирайте. Можете да украсите горната част на тортата с настърган шоколад.

бананова крем торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft