Бананов пай с карамел
22 Декември 2011
9280
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг бутер тесто
1 кг банани
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 л. прясно мляко
6 с.л. захар
Време: 50 минути
С тестото (1 кг) се облепва кръгла тава с незалепващо покритие. То трябва да покрие не само дъното, но и стените. Бананите (1 кг) се обелват и нарязват на колелца. Нареждат се върху тестото. Яйцата (4 бр) се разбиват със захарта (1 ч.ч.) на пяна. Налива се прясното мляко (1/2 л.) и пак се разбива. С яйчено- млечната смес се заливат бананите. Бутер тестото леко се завива върху бананите. Захарта (6 с.л.) се карамелизира и с получения карамел се поръсва отгоре. Тавата се поставя в предварително загрята фурна. Банановият пай се пече до пълна готовност. Поднася се охладен и нарязан на парчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари