Баница без яйца
22 Ноември 2013
185270
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Почистете и измийте праза, след което го нарежете на ситно. Задушете го в малко олио, докато поомекне. Нарежете на ситно и измития спанак, след което го добавете в съда при праза. Задушавайте ги заедно около 2-3 минути, след което посолете на вкус.
Вземете 2 от корите, намажете ги с малко мазнина и разпределете отгоре част от плънката. Завийте на руло. Повторете и с останалите кори, мазнина и плънка, като редите готовите рула в кръгла тавичка, така че да се получи голям охлюв. Навитата баница поръсете с останалото олио и пъхнете в предварително загрята умерена фурна. Щом баницата се зачерви, извадете и напръскайте с вода. Покрийте с кърпа, за да остане мека.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари