500 гр. кори за баница
За плънката:
4 яйца
300 гр. извара
100 гр. настърган кашкавал
2 пълни супени лъжици заквасена сметана
100 мл олио
80 мл газирана вода
За поръсване:
5 супени лъжици масло или олио
5 супени лъжици газирана вода
Фантастично бърза, вкусна и пухкава - опитайте и ще се убедите сами!
Първо включете фурната на 200 градуса. Докато загрява, пригответе баницата.
1.Разбъркайте всички съставки за плънката в купа. В плънката добавете и три слоя кори, нарязани на дребни парчета.
2. В намазнена тава с диаметър 30 см наредете всички кори една върху друга, като част от корите оставите да висят извън тавата, а между тях ръсете смес от масло и газирана вода.
3. Щом свършат корите, изсипете в средата плънката, а частта от корите, висяща навън, просто прихлупете над плънката.
4. Сложете баницата да се пече в предварително загрятата фурна около 25 минути или докато хубаво се зачерви. Когато я извадите, намажете хубаво с масло.