БАНИЦА НА БАНИЦИТЕ! Само най-големите майсторки я правят така - фантастично хрупкава:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БАНИЦА НА БАНИЦИТЕ! Само най-големите майсторки я правят така - фантастично хрупкава:
БАНИЦА НА БАНИЦИТЕ! Само най-големите майсторки я правят така - фантастично хрупкава:
21443
БАНИЦА НА БАНИЦИТЕ! Само най-големите майсторки я правят така - фантастично хрупкава:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хрупкава баница със сирене на рулца . Има много начини да подредите баницата с готови кори . Днес ви предлагаме още един, който е толкова прост, бърз и интересен, че оттук нататък това ще е единственият начин, по който ще приготвяте  любимата си баница ! Предлагаме ви рецептата за Баница на баниците :

Баница на баниците

Продукти: 

500 г готови кори за баница

500 г краве сирене

4 яйца

50 мл олио

100 мл кисело мляко

100 мл газирана вода

половин пакетче бакпулвер (6 г)

баница на рула

Приготвяне:

Броят на рулцата зависи от броя на корите във вашата опаковка.

В по-дълбока купа счупете четири яйца и ги разбийте с бъркалка. След това добавете половин килограм нарязано краве сирене, 50 мл олио, 100 мл кисело мляко, 100 г газирана вода и половин пакетче бакпулвер (6 г).

яйца със сирене

Смесете добре съставките, за да получите гладка смес. След това отворете корите и ги пребройте, след което ги разделете на купчинки от по 4 кори за едно руло. Отворете едната кора и разпределете равномерно няколко лъжици от приготвената плънка.

кора с плънка

След това вземете още една кора и я намачкайте между ръцете си, за да получите нещо като топка - като цъфнала роза. Наистина не е нужно да се притеснявате за формата на "топката" от кората, просто трябва да е "рехава". Поставете го върху единия ъгъл на пълнената кора.

оформяне баница

Вземете друга кора и я прегънете по същия начин, след което я поставете до първата "топка" от намачканата кора. Продължете процедурата с третата кора, за да покриете целия ред от кората в основата, все едно подреждате плънка за руло. Разпределете по малко от сместа равномерно върху всяко от "топчетата".

баница на топки

След това внимателно започнете да навивате всички кори заедно на голямо дебело руло. Сложете готовото руло в предварително намазана с олио, мас или масло тава на фурната (който иска може да покрие с хартия за печене). Продължете процедурата с останалите кори, докато напълните формата.

баница руло

Намажете отгоре с останалия пълнеж. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час или до хубаво зачервяване. Когато се изпече, извадете баницата и след няколко минути можете да я сервирате. 

рула баница

Да ви е сладко!

баница на баниците

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft