500 гр. кори за баница
Плънка:
2 големи тиквички
1 яйце
250 гр. сирене
5 супени лъжици заквасена сметана или кисело мляко
сол, Вегета, черен пипер на вкус
Покритие:
150 мл. олио
200 мл. обикновена вода
1 яйце
3 супени лъжици брашно
10 гр. бакпулвер
малко сол
Първо се обелват тиквичките, настъргват се, подправят се на вкус и се оставят 20-30 минути да пуснат водата си. Отцежда се цялата вода. Добавят се сметаната и сиренето и всичко се разбърква добре.
За покритието: смесете всички съставки в подходящ съд.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Намажете правоъгълна тава 35Х20 см., или кръгла тава с размера на корите. Редете корите една над друга, като между всеки няколко пласта от тях намазвате с покритието, част от плънката и продължите в този ред, докато се изчерпат продуктите. Най-накрая завършите с ред кори. Ако желаете отгоре поръсете сусам. Нарежете пая във форми по желание и го поставете в топла фурна да се пече, докато стане златисто-кафяв на цвят, около 40-45 мин. Отгоре напръскайте с вода и покрийте с найлонова торбичка и чиста кърпа, за да се задуши и омекне.