Баница охлюв с месо за 15 минути готова

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баница охлюв с месо за 15 минути готова
Баница охлюв с месо за 15 минути готова
1352
Баница охлюв с месо за 15 минути готова
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това си е един вид вита баница  - "форма на охлюв" прави живота много по-лесен за много пекари. Не е толкова трудоемка, колкото приготвянето на някои кифли и пайове, и почти винаги излиза ароматна и пухкава.

Съставки за охлюв с месо:

  • Вода - 250 мл;
  • Мляко - 250 мл;
  • Сол - чаена лъжичка;
  • Брашно - 800 г;
  • Бакпулвер - ч.л.;
  • Лук - 3 глави.;
  • Месо - 400 г;
  • Масло 150гр.

Приготвяне на охлюв с месо:

Разнообразие от пълнежи

Масленият охлюв може да се приготви с много пълнежи.

Един от най-популярните е пълнежът от сметана; Модата на охлювите дойде от Франция, където пекарите експериментираха с тестото, опитвайки се да създадат обикновена кифличка по оригинален начин.

Приготвяне на баница-охлюв у дома

Тесто: Добавете сол в съд с топла вода и мляко и разбъркайте. Постепенно пресейте брашното и бакпулвера в сместа, след което омесете тестото.

Разделете тестото на четири равни части и оформете топки. Поставяме ги в целофан и ги оставяме за 10 минути.

Пълнеж: Лукът се нарязва на ситно, а месото се нарязва на ситно. Комбинирайте лука с месото, добавете черен пипер и сол на вкус и разбъркайте.

Разточване: Всяка топка тесто се разточва на тънък слой, като повърхността се поръсва с брашно.

Намазване: Разтопете маслото и намажете с него всички пластове тесто.

Оформяне на руло: Поставете плънката върху тестото и го навийте на руло.

Приготвяне на охлюви: Оформяме "охлюви" и ги поставяме върху лист за печене, покрит с пергамент. Покрийте със стреч фолио и оставете за 20 минути.

Оформяне: Притиснете охлювчетата с точилка, за да станат по-плоски.

Намазнете и изпечете: намажете охлювите със смес от мляко и жълтък. Печете на 180 градуса за 40 минути.

Резултатът е просто и вкусно месно ястие от тесто, което може да замени обикновените баници от време на време.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft