Баница със сирене, лютеница и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Баница със сирене, лютеница и гъби
Баница със сирене, лютеница и гъби
admin
Добавена от: admin
15734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12 кори за баница
15 големи и пълни супени лъжици лютеница (може и пикантна)
300 гр. сирене
3 яйца
100 гр. сметана
300 гр. пресни гъби печурки, нарязани на тънки филийки
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
сусам или ленено семе, за поръсване

Корите разделете на три части по 4 кори. В тиган поставете малко олио да се загрее. В загрятото олио пуснете гъбите да се запържат. Пържете, докато се изпари водата. В отделна купа смесете сметаната, яйцата, сиренето и бакпулвера. При необходимост, в зависимост от това колко е солено сиренето, добавете и сол. Започнете да редите баницата. На работната повърхност сложете първата кора. Поръсете леко с масло или олио и върху нея поставете още една кора. Върху втората кора, сложете 5 пълни супени лъжици лютеница и внимателно ги разнесете добре върху цялата повърхност. След това поставете още една кора и върху третата кора поставете 1/3 от плънката със сирене. Сложете още една кора, върху нея поставете 1/3 от плънката с гъби и навийте на руло. По същия начин направете от останалите кори още две рула. Рулата поставете в тава за печене, покрита с хартия за печене. Всяко руло намажете с останалата част от плънката със сирене (ако остане, ако не - намажете само с белтък) и поръсете с ленено семе или сусам. Поставете рулата да се пекат във фурната, загрята на 200 градуса, докато се зачервят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft