12 кори за баница
15 големи и пълни супени лъжици лютеница (може и пикантна)
300 гр. сирене
3 яйца
100 гр. сметана
300 гр. пресни гъби печурки, нарязани на тънки филийки
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
сусам или ленено семе, за поръсване
Корите разделете на три части по 4 кори. В тиган поставете малко олио да се загрее. В загрятото олио пуснете гъбите да се запържат. Пържете, докато се изпари водата. В отделна купа смесете сметаната, яйцата, сиренето и бакпулвера. При необходимост, в зависимост от това колко е солено сиренето, добавете и сол. Започнете да редите баницата. На работната повърхност сложете първата кора. Поръсете леко с масло или олио и върху нея поставете още една кора. Върху втората кора, сложете 5 пълни супени лъжици лютеница и внимателно ги разнесете добре върху цялата повърхност. След това поставете още една кора и върху третата кора поставете 1/3 от плънката със сирене. Сложете още една кора, върху нея поставете 1/3 от плънката с гъби и навийте на руло. По същия начин направете от останалите кори още две рула. Рулата поставете в тава за печене, покрита с хартия за печене. Всяко руло намажете с останалата част от плънката със сирене (ако остане, ако не - намажете само с белтък) и поръсете с ленено семе или сусам. Поставете рулата да се пекат във фурната, загрята на 200 градуса, докато се зачервят.