Баница с домати и сирене

вход през zajenata.bg
Баница с домати и сирене
admin
Добавена от: admin
19977
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пак. фини кори за баница (20-тина листа)
1/3 чаша разтопено масло
4 големи домата, почистени от семето и нарязани на резени около 0,5 см.
1/2 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
1/4 чаша босилек, нарязан на ивички

2 чаши настъграно сирене
1 чаша майонеза
3 с.л. настърган пармезан
1 скилидка чесън, настъргана или счукана
1/8-1/4 ч.л. люта чушка - ситно смляна, без семето (по желание)  

Загрейте фурната на 175 градуса.
Нарежете доматите и почистете от семките, сложете ги върху хартиени салфетки, за да се попие излишната течност. Смесете настърганото сирене, майонезата, пармезана, чесъна и лютата чушка в голяма купа; разбийте сместа с миксер, докато стане хомогенна; оставете настрана.
Намажете дъното и стените на правоъгълна форма 20х20 см. с масло. Сложете 2 пласта от корите и намажете с масло; повторете с още 2 листа, докато наредите общо 10 листа. Поръсете половината от лука, 2 с.л. от босилека и половината домати; повторете с останалия лук, босилек и домати. Върху доматите разпределете сместа със сиренето. Подредете още 10 листа по същия начин. Нарежете с остър нож на квадрати.
Изпечете готовата баница в загрятата на 175 градуса фурна за около 1 час. Оставетет да се охлади 30-тина минути, преди да нарежете, или охладете за цяла нощ и я нарежете студена.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft