Баница с домашно точени кори
22 Декември 2011
50213
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята се разтваря със солта и захарта. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса 20 - 30 минути. Дели се на няколко равни части.
Точат се кори около 5 мм дебелина. Всяка кора се маже с масло и сирене. Навиват се спирално и се редят в намазана с олио тава, добре е да е по - дълбока, иначе тръгва навън. Оставят се да втасат при стайна температура около 25 градуса. Намазва се с жълтък и се пече.
След като се изпече се покапва със студена вода за да стане хрупкава горната коричка, може да се завие с мокра кърпа.
Реже се след като изстине за да може да се пипа с ръце, без да пари.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари