1 опаковка кори за баница - 500 гр.
250 гр. кайма
3 яйца
200-300 гр. сирене
1 средно голяма глава стар лук
краве масло
олио
черен пипер
червен пипер
сол
Каймата и лукът се задушават на тиган в малко масло (олио, а може и смес). Овкусяват се с черен пипер, червен пипер и сол (по желание може да добавите и други подправки по Ваш вкус). Прибавят се две твърдо сварени яйца, настъргани на едро ренде. Отделно сиренето се натрошава и се разбърква с едно сурово яйце. Баницата се реди като всеки лист се маже с масло/олио, а през лист се редуват двете плънки - тази от сиренето, разбъркано с яйцето и тази с каймата. На последните 2-3 листа не се нито слага плънка, нито сирене. Полива се с олио и се пече около 30 минути в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. След изпичане се напръсква с вода и се завива с кърпа за да омекне. След 1/2-1 час е готова за консумиране.