Баница с кайма

вход през zajenata.bg
Баница с кайма
admin
Добавена от: admin
154850
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка кори за баница - 500 гр.
250 гр. кайма
3 яйца
200-300 гр. сирене
1 средно голяма глава стар лук
краве масло
олио
черен пипер
червен пипер
сол

Каймата и лукът се задушават на тиган в малко масло (олио, а може и смес). Овкусяват се с черен пипер, червен пипер и сол (по желание може да добавите и други подправки по Ваш вкус). Прибавят се две твърдо сварени яйца, настъргани на едро ренде. Отделно сиренето се натрошава и се разбърква с едно сурово яйце. Баницата се реди като всеки лист се маже с масло/олио, а през лист се редуват двете плънки - тази от сиренето, разбъркано с яйцето и тази с каймата. На последните 2-3 листа не се нито слага плънка, нито сирене. Полива се с олио и се пече около 30 минути в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. След изпичане се напръсква с вода и се завива с кърпа за да омекне. След 1/2-1 час е готова за консумиране. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft