Баница с пиле

вход през zajenata.bg
Баница с пиле
admin
Добавена от: admin
136016
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет точени кори 1/2 кофичка маргарин или 1 пакетче (125 гр.) масло
5 глави кромид лук
1 средно голямо пиле
½ връзка магданоз
5 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. сметана за готвене
сол на вкус
6 щипки черен пипер
1 с.л. олио
1/2 ч.ч. сирене

Нарязваме пилето на части и го слагаме да се вари заедно с кромида, нарязан на шайби. Варим 30 мин. След като се свари, изцеждаме с помощта на гевгир от бульона. Осоляваме всяка мръвка и поръсваме с черен пипер и нареждаме в тавичка заедно с лука и част от бульона. Печем, докато месото придобие златиста коричка. След изпичане обезкостяваме и накъсваме на ситно месото. Слагаме го в по-дълбока купа, прибавяме лука, сиренето, яйцата разбъркани със сметаната, млякото и магданоза. Осоляваме пак, ако е нужно, и прибавяме 3 щипки черен пипер.
Взимаме средно голяма тавичка, намазана с олио, и слагаме половината кори, като всяка мажем с предварително разтопения маргарин (масло). Изсипваме плънката и отгоре поставяме другата половина от корите, пак всяка намазана с маргарин. Нарязваме на парчета и мажем с останалия маргарин и 1 разбито яйце. Печем в предварително загрята фурна на 180°С до златисто-кафяво. След изпичане завиваме с кърпа за около 20 мин. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft