Баница с праз и сирене

вход през zajenata.bg
Баница с праз и сирене
admin
Добавена от: admin
129139
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг кори за баница
4 яйца
300 г сирене
3 стръка праз лук
2 с.л. олио
1 с.л. чубрица
сол

Време: 50 минути

Празът (3 стръка) се нарязва на тънки колелца и се задушва в олиото (2 с.л.). Подправя се със сол и чубрица (1 с.л.). Разбърква се. След като леко изстине, към него се добавят натрошеното сирене (300 г) и разбитите яйца (едно яйце се запазва за намазване). В намаслена тавичка се редуват ред кори и плънка върху тях. Редува се до изчерпване на продуктите, като се завършва с кори. С останалото яйце баницата се намaзва отгоре и се поставя в предварително загрята силна фурна. Пече се до готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft