Как да направим баница за Сирни Заговезни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да направим баница за Сирни Заговезни
795721

В неделя отбелязваме Сирни заговезни . Този ден в народния календар е известен и като „Прошка“. Семейството се събира на празнична вечеря , на която всеки иска прошка от другия за грешките или обидите през годината. После всички взаимно се помиряват и се прегръщат. Младите целуват ръка на възрастните си родители, на дядо и баба. На масата задължително трябва да има баница със сирене и бяла халва. От следващия ден до Великден не се ядат млечни продукти. Иначе баницата е типично българско ястие, характерно за цяла България. Кой не знае прочутата гатанка “Дрипава циганка пред царя излиза” – защото колкото по-стърчащи и хрупкави са коричките на баницата, толкова е по-вкусна. Ядем баница в празник и в делник, за закуска, обяд или вечеря. Има суха или сиропирана; сладка или солена, или сладко-солена; с яйца, без яйца, зеленчукова баница , лучник или плодова баница .
За ваше улеснение можете да изберете някои от нашите рецепти :

Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft