Баница с шунка и гъби

вход през zajenata.bg
Баница с шунка и гъби
admin
Добавена от: admin
26039
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 яйца
1 к.ч. олио
1 ч.л. оцет
около 500 г брашно
сол на вкус

за пълнката:
200 г гъби
2-3 скилидки чесън
200 г шунка
1-2 глави лук
черен пипер

 Земесете тесто с пресятото брашно, предварително разтворените в топла вода (около 200-250 мл), сол, половината яйца, олио и оцет. Месете, докато тестото стане еластично и престане да полепва по ръцете. Поръсете тестото с брашно и го оставете да престои около 30 мин. След това го разточете на много тънка кора с дебелина около 1 мм и го разстелете въру чиста платнена кърпа.
Отделно сварете гъбите и шунката, след което я смелете или нарежете на ситно. Запържете дребно нарязания лук в малко мазнина и го смесете с нарязаните гъби, шунката, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус. Разпределете получената смес равномерно върху разточеното тесто. Завийте го на руло, като внимателно повдигате кърпата.
Намажете баницата с останалите разбити яйца и я изпечете на 250 градуса до готовност.

Вариант: От разточеното вече тесто може да изрежете по-малки правоъгълници, които да оформите индивидуално с плънката на малки банички.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft