Баница с ябълки и локум
22 Декември 2011
69109
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г кори
150-200 г локум
1 кг ябълки
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
200 мл газирана вода
5 с.л. олио
канела
стафиди
пудра захар
В намаслена тава се редят три кори и се слагат по малко нарязани на парченца ябълки, стафиди, локум, захар, канела, орехи и олио. Отново се нареждат три кори и плънка, завършва се с кори. Щруделът се реже като торта докато е суров, полива се по прорезите с газираната вода и малко олио. Пече се в предварително загрята на 200 С фурна до порозовяване. Горещият щрудел се поръсва с пудра захар. Може да се поднесе с разбита сметана, или полят с ванилов сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари