Баница с яйца и мляко - без кори, мая и брашно! Хем не ти става тежко, хем ядеш до пръсване:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Баница с яйца и мляко - без кори, мая и брашно! Хем не ти става тежко, хем ядеш до пръсване:
Баница с яйца и мляко - без кори, мая и брашно! Хем не ти става тежко, хем ядеш до пръсване:
25408
Баница с яйца и мляко - без кори, мая и брашно! Хем не ти става тежко, хем ядеш до пръсване:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За приготвянето на тази баница без кори не са ви необходими кори, брашно или мая. Всъщност тя се приготвя само за няколко минути, а вкусът ѝ ще ви изненада. Може да се сервира за закуска или вечеря или като предястие. Ето какво ви трябва за пухкавата Баница с яйца и мляко :

баница без кори във фурната

Баница с яйца и мляко

Продукти: 

6 яйца

1,5 чаши мляко (300 мл)

200 г настърган кашкавал (чедър)

малко сол на вкус (около една или половин чаена лъжичка)

20 г масло за намазване на средно голяма огнеупорна чиния

Приготвяне: 

Счупете шест яйца в по-дълбока купа, посолете ги и ги разбийте с бъркалка. Разбийте добре яйцата, около 1-2 минути, докато белтъците се разбият добре.

яйца в купа

След това добавете млякото, след което разбийте отново, този път за минута, докато съставките се балансират добре. Настържете отстрани 100 г сирене чедър (или кашкавал) и го добавете към сместа от мляко и яйца.

мляко с яйца

мляко с яйца и сирене

Разбъркайте с лъжица или шпатула, за да няма лепкави бучки сирене. Разтопете маслото на много слаб огън или в микровълновата (но не го оставяйте да заври). Изсипете го в тава за печене или огнеупорен съд и използвайте кухненска четка, за да намажете дъното и страните.

тава с масло

Изсипете сместа в подготвената форма и разпределете останалия настърган кашкавал равномерно по цялата повърхност. Загрейте фурната на 200 градуса, след което поставете формата и печете около 25 минути, докато придобие приятен златист цвят.

тесто за баницатесто за баница

По време на печенето, заради яйцата, баницата ще се надуе доста, така че внимавайте при избора на тава за печене, да не е плитка.

яйчена баница

След като баницата се извади от фурната, малко ще спадне. Ако искате да я сервирате цяла, то много лесно ще я обърнете върху друг по-голям съд, като можете да я нарежете директно и да сервирате.

вкусна баница

баница без кори

Сервирайте с чаша кисело мляко или айран. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft