Банички-пури с моркови
22 Декември 2011
18145
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 г точени кори
За плънката:
6-7 бр. моркови
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехови ядки
1/2 ч.ч. олио
1 щипка канела
За поръсване:
1/3 ч.ч. пудра захар
1 щипка канела
2 карамфилчета
Морковите се почистват, измиват и се настъргват. Задушават се в 2 с.л. от олиото и малко вода, докато омекнат. Свалят се от котлона и към тях се прибавят счуканите орехови ядки, захарта и канелата. Взимат се две кори, сгъват се на две и се поръсват с олио. плънката се разпределя равномерно и кората се навива. По същия начин се правят и останалите пурички. Пекат се в предварително загрята до 180 С фурна, докато се зачервят. Сервират се топли, обилно поръсени със смес от пудра захар, канелата и счуканите карамфилчета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари