Бързи, вкусни и меки банички , които се приготвят с готови кори и се пекат на фурна. Използва се много малко олио, което означава, че не са мазни, приготвят се бързо и много лесно и всеки ще се влюби в тях. Опитайте ги веднъж, няма да сбъркате - ето рецептата за Банички с вода от готови кори :
Банички с вода от готови кори
Продукти:
500 г готови пресни кори за баница (може и по-тънки)
3 яйца
300 г сирене
10 супени лъжици вряла вода
15 супени лъжици олио
1 ч.л. бакпулвер (1/2 пак.
малко сол
още 500 мл хладка вода (аз сложих 250 мл)
Приготвяне:
Пригответе пълнежа в по-дълбока купа. Първо счупете яйцата и докато ги разбивате с бъркалка, добавете 10 супени лъжици вряща вода (току-що дръпната от котлона) и 15 супени лъжици олио.
Нарежете ситно сиренето и го добавете. Накрая добавете бакпулвера и малко сол на вкус, в зависимост от солеността на самото сирене. Разтворете корите на работната повърхност и е най-добре веднага да ги преброите, за да разберете колко имате.
Обикновено се пълнят по две кори едновременно, но ако са много тънки като за баклава, може да вземате и по три. И така, вземете две кори и ги напълнете с приготвената смес. Навийте ги внимателно на руло, а след това като охлюв.
Готовите охлювчета наредете в тавата, където смятате да ги печете, предварително постлана с хартия и леко намазнена. След като сте подредили всички охлювчета, налейте 250-500 мл хладка вода или колкото да покрие повърхността на тавата.
Оставете баничките да престоят половин час в тавата заедно с водата (която между другото може и да е газирана, но преди това е загрята малко, за да е хладка. С газирана вода се получава още по-добре).
Преди печене намажете баничките отгоре с останалия пълнеж, след което ги сложете в предварително загрята фурна на 220 градуса, докато станат златисто-жълти. Сервирайте ги топли.