Загрейте фурната на 200C и намазнете или покрийте с хартия за печене две тавички.
Сложете вода в малка тенджерка и оставете да заври, след което посолете и пуснете вътре кубчетата картофи и лучените кръгчета; покрийте с капак и оставете да заври повторно, след което намалете котлона и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат добре. Дръпнете от огъня и отцедете от водата в гевгир.
Намачкайте картофите и лука с малко прясно мляко, след това добавете горчицата, сол и черен пипер на вкус. Прибавете настърганото сирене (кашкавал) и объркайте добре. Оставете плънката да изстине леко, преди да я използвате.
Разточете тестото върху набрашнен плот и изрежете кръгчета с форма за сладки или чаша (около 13 см. в диаметър).
Сложете малко от плънката върху половината кръгче, навлажнете краищата на тестото и прегънете свободното тесто върху плънката, така че да се оформи полумесец. С пръсти или гърба на вилица прищипете добре краищата на тестото, за да се запечата плънката.
Сложете баничките върху приготвените тавички и ги намажете с разбитото яйце. Направете няколко разреза по повърхността на баничките, за да излиза парата при печене. Печете ги в загрятата фурна за около 20 - 25 минути, докато тестото стане златисто-кафяво и хрупкаво.
Внимателно извадете готовите банички върху решетка и оставете да изстинат. Консумирайте ги топли или на стайна температура.
Банички с картофи и сирене
21 Ноември 2013
19494
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари